Jubileumconcert "60 jaar Kunst na Arbeid"

Titel:
Jubileumconcert "60 jaar Kunst na Arbeid"
Wanneer:
03-12-2005
Locatie:
Theater Harderwijk - Harderwijk, Gelderland
Categorie:
Archief

Omschrijving

Kunst na Arbeid viert jubileum met groots concert

Kunst na Arbeid, het mannenkoor en het kinderkoor tijdens de openingsfanfare.Voor een vol Cultureel Centrum in Harderwijk gaf muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Hierden zaterdagavond haar jubileumconcert ter ere van haar zestig jarig bestaan. Medewerking werd verleend door het Christelijk Hierdens Mannenkoor in samenwerking met het Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe uit Voorthuizen, beide onder leiding van Dick van Asselt. Ook Kinderkoor Melody uit Hierden, Jong Hosanna uit Nunspeet en De Jonge Stem uit Oene onder leiding van Gerben van der Put en malletband Vrij en Blij onder leiding van Rob van Plateringen waren van de partij.

De openingsfanfare "If I had words", een arrangement van dirigent Jan Schoonhoven, was een goedgekozen opening voor deze prachtige muzikale avond. Zowel de muziekvereniging als de mannen- en kinderkoren werkten aan deze openingsfanfare mee. Een welkomstwoord van ladyspeaker Jacqueline Klaassen-van Bijsteren volgde. Kunst na Arbeid speelde vervolgens "As the deer" van A. Martin Nystrom, in een arrangement van Andrew Mackereth, en Lord Tullamore van Carl Wittrock, een schitterende compositie waar de specifieke Ierse volksmuziek de boventoon voerde. Met "Händel in Rock", een moderne versie van Georg Friedrich Handel's "U zij de Glorie" besloten de muzikanten hun eerste optreden. Samen met Vrij en Blij werd Music for the new generation van Rob Balfoort gespeeld, waarna de Malletband hun optreden voortzette met Introduction van Marco Onstenk en van Wibrand van Norel "Abschied" en "Sciolto Musica". Voor de pauze trad het kinderkoor op met een vrolijk repertoire: "Aj'd na ljevo aj'd na desno", "Opzij, opzij, opzij", "Stampertje, "Niam naja nima paparosjka", "Tik, tik, tikken met de hamer" en "Tante in Marokko".

Na de pauze hervatte Kunst na Arbeid het optreden met "Gonna fly now" een arrangement van Rieks v/d Velde. Vervolgens het mannenkoor met "Domovina" en "Nocoy Pa, Oh, Nocoy" van Fransisco Venturini. Met heel veel plezier speelden de muzikanten en zongen de mannen "Het Land van Maas en Waal" en "Jan Klaassen de trompetter" van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh. Van een heel ander genre was "Highland Cathedral" waar ook een bagpipe meespeelde. Amparito Roca, een vrolijke Spaanse paso doble bezorgde eerste bugelspeler Alex Boonen eerst een gele kaart en vervolgens een rode kaart omdat hij te hard 'Olé' riep. Onder grote hilariteit uit de zaal stuurde dirigent Jan Schoonhoven z'n eerste bugellist van het podium. Aan het einde van de pasodoble meldde de 'deugniet' zich weer en moedigde de zaal aan heel hard 'Olé' met hem te roepen. Nu was weer de beurt aan het mannenkoor "Edelweiss" van Martin Mans en "The day you sang this song", een arrangement van D. Ravenal. Tezamen met Kunst na Arbeid werd het bekende "You'll never walk alone" van Richard Rodges ten gehore gebracht. Na de sluiting op rijm door voorzitter Henk Hop was de finale: "Land of Hope and Glory" oftewel het Hierdens Volkslied, hetgeen uit volle borst werd meegezongen.

Zie ook:
Zestig jaar Kunst na Arbeid
Kunst na Arbeid is geen hoempaband
Programma Jubileumconcert
Foto's


Locatie

Locatie:
Theater Harderwijk
Straat:
Stationslaan 26
Plaats:
Harderwijk
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands