Flyer AMV cursusOp 8 januari 2024 start een 10 weken durende cursus algemene muzikale vorming in Muziekhuis "op vaste grond" aan de Zuiderzeestraatweg 57 in Hierden. Deze cursus is gericht op kinderen van 7 tot 12 jaar. Onder leiding van een professionele docent leer je samen muziek maken en uitvinden waar jouw talent ligt. In 10 leuke interactieve lessen leer je verschillende instrumenten kennen en mag je deze zelfs bespelen. Speel mee en ontdek hoe leuk muziek maken is!

Wat gaan we doen?

Je leert noten lezen, maakt kennis met blaas- en slaginstrumenten en leert samenspelen. We zingen allerlei soorten liedjes. We luisteren naar muziek van grote componisten en spelen op blaas- en snaarinstrumenten als blokfluit en ukelele. Van Cultuurkust krijg je instrumenten te leen. Je kunt dus ook thuis oefenen.

Waarom doen we dit?

Muzikale vorming is dé kennismaking met muziek en de basis voor de verdere stappen in de muzikale ontwikkeling. Deze cursussen zijn speciaal voor kinderen die nog geen keuze voor een instrument gemaakt hebben. Allerlei muzikale begrippen worden op speelse wijze behandeld.  Ook maken de kinderen in de les uitgebreid kennis met de verschillende muziekinstrumenten.

Hoe kan ik me aanmelden?

De cursus wordt gegeven op maandag van 16.30-17.30 uur. De eerste les is op 8 januari 2024. De kosten voor 10 weken zijn €90,-. Aanmelden kan via de website van Cultuurkust.