Flyer AMV cursusOp 14 januari 2022 start een 10 weken durende cursus algemene muzikale vorming in het Muzieklokaal aan de Zuiderzeestraatweg 57 in Hierden. Deze cursus is vooral gericht op kinderen uit groep 3, 4 en 5. Onder leiding van een professionele docent leer je samen muziek maken en uitvinden waar jouw talent ligt. Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende instrumenten en muziekstijlen.

Wat gaan we doen?

Je leert noten lezen, maakt kennis met blaas- en slaginstrumenten en leert samenspelen. We zingen allerlei soorten liedjes. We luisteren naar muziek van grote componisten en spelen op blaas- en snaarinstrumenten als blokfluit en ukelele. Van Cultuurkust krijg je instrumenten te leen. Je kunt dus ook thuis oefenen.

Waarom doen we dit?

Muzikale Vorming is dé kennismaking met muziek en de basis voor de verdere stappen in de muzikale ontwikkeling. Deze cursussen zijn speciaal voor kinderen die nog geen keuze voor een instrument gemaakt hebben. Allerlei muzikale begrippen worden op speelse wijze behandeld.  Ook maken de kinderen in de les uitgebreid kennis met de verschillende muziekinstrumenten.

Hoe kan ik me aanmelden?

De cursus wordt gegeven op vrijdag van 16.30-17.15 uur. De eerste les is op 14 januari 2022. De kosten voor 10 weken zijn €75,-. Aanmelden kan via de website van Cultuurkust.