Arno Groeneveld, dirigent Kunst Na ArbeidArno Groeneveld is opgegroeid met blaasmuziek. Zoals velen komt hij uit een muzikaal gezin en op 9-jarige leeftijd werd hij lid als trompettist bij de plaatselijke muziekvereniging. Na het behalen van zijn VWO-diploma besloot hij van zijn hobby blaasmuziek zijn beroep te maken.

Aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle studeerde hij in 2001 af voor zijn bachelor (1e fase) musicus klein koper (trompet, cornet & bugel). Tijdens zijn opleiding volgde hij, naast zijn lessen bij zijn hoofdvakdocent Susan van Opstal, masterclasses bij verschillende gerenommeerde musici als Roger Webster, Allen Vizzutti en Sheona White.

Om zich in muzikaal opzicht zo breed mogelijk te ontwikkelen studeerde hij verder. Amper 5 jaar later studeerde Arno in 2006 af voor zijn bachelor directie HaFaBra (1e fase). Zijn eindexamen legde hij af met harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen. Naast directielessen van zijn hoofdvakdocent Gerrit Fokkema leerde hij veel praktijkervaring van musicus en dirigent Dirk Annema die destijds dirigent was van Brassband David uit Zwolle waar Arno solo-cornet speelde.

Als dirigent streeft Arno ernaar om met zijn orkesten op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau te musiceren. Hij heeft een duidelijke visie op blaasmuziek. Hij probeert in samenspraak met het bestuur de verenigingen te ontwikkelen met groeiende en bloeiende orkesten als klinkend resultaat. Visie, ambitie en saamhorigheid staan hierbij hoog in het vaandel.

Naast het dirigeren van orkesten is Arno werkzaam als docent klein koper. Met zijn creatieve en eigentijdse lespraktijk binnen kunstencentra en muziekverenigingen kan hij sinds 1998 terug blikken op een 100% slagingspercentage van al zijn leerlingen. Inmiddels hebben honderden leerlingen les van hem gehad en zich ontwikkeld tot jonge zelfstandige muzikanten.

Verder is hij in het dagelijks leven directeur bestuurder van Stichting TacT Muziek, een organisatie die professionele (muzikale) kennis en expertise beschikbaar stelt in de vorm van diensten voor muziekverenigingen, scholen en gemeenten. Het verzorgen van eigentijds en kwalitatief goed muziekonderwijs vormt een van de belangrijkste diensten.