Première On Solid Ground

Evenement

Titel:
Première On Solid Ground
Wanneer:
15-10-2022, 20:00 - 21:30
Locatie:
Dorpskerk - Hierden, Gelderland
Categorie:
Archief

Omschrijving

Première On Solid GroundToen Kunst Na Arbeid ruim 3 jaar geleden een concertwerk wilde laten componeren over Hierden en Kunst Na Arbeid i.v.m. het 75-jarig bestaan van de vereniging was het bepalen van een titel voor deze compositie niet moeilijk. De betekenis van de naam Hierden (harde, stevige ondergrond) en de solide basis die de inwoners van Hierden de vereniging gedurende haar bestaan hebben gegeven leidden bijna vanzelf naar de titel "On Solid Ground". Tijdens de eerste bespreking tussen enkele muzikanten van KNA met de (in de wereld van de blaasmuziek) bekende componist Thom Zigterman zijn allerlei onderwerpen uit de geschiedenis van Hierden en KNA de revue gepasseerd. Thom Zigterman heeft een selectie gemaakt uit deze onderwerpen en deze als variaties op een bekende melodie tot een fraai en uitdagend geheel gesmeed.

De bedoeling was om deze compositie op 10 oktober 2020 tijdens het jubileumconcert voor het eerst ten gehore te brengen. Vanwege de coronamaatregelen kon dit concert helaas niet doorgaan. Op 15 oktober a.s. zal echter alsnog de première van "On Solid Ground" plaatsvinden in de Dorpskerk in Hierden. Thom Zigterman zal deze avond zelf een korte toelichting geven op zijn compositie. Ook zal de Harderwijkse stadsdichter Timo Verbeek het gedicht voordragen dat hij speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven.

Het premièreconcert in de Dorpskerk begint om 20:00 uur. Tijdens dit concert zal Kunst Na Arbeid niet alleen "On Solid Ground" laten horen, maar ook diverse andere bekende en minder bekende composities, die allerlei aspecten uit de rijke historie van de vereniging illustreren. Al met al wordt een afwisselend programma geboden met allerlei muziekgenres dat jong en oud zal aanspreken. Omdat de compositie is gemaakt als dank van de vereniging aan de plaatselijke bevolking voor alle ontvangen steun, is de entree voor dit concert gratis. De leden van Kunst Na Arbeid hopen deze avond vele supporters van de vereniging te mogen begroeten.


Locatie

Locatie:
Dorpskerk
Straat:
Zuiderzeestraatweg 149
Postcode:
3849 AD
Plaats:
Hierden
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands