Uitvoering

Titel:
Uitvoering
Wanneer:
27-03-2004
Locatie:
Sporthal De Rumels - Hierden, Gelderland
Categorie:
Archief

Omschrijving

Jaarlijkse uitvoering op 27 maart 2004

Hierden. Muziekvereniging Kunst Na Arbeid en malletband Vrij en Blij geven op zaterdag 27 maart hun jaarlijkse uitvoering in sporthal de Rumels in Hierden.

Dirigent Henk Beekhof neemt na 30 jaar afscheid van Kunst na Arbeid(foto Guus den Boef)Kunst Na Arbeid begint de avond met The Pelgrim's Way van Eric Ball in een arrangement van Sijtze v/d Hoek. Het is een prachtige bewerking op het lied, geschreven door Johannes de Heer: Waarheen pelgrims, waarheen gaat gij? Vervolgens de bekende mars Arnhem van A.E.Kelly. In Concerto Dynamico van Johan Nijs zitten veel bekende melodiƫn verwerkt. The Millenium song van Kees Vlak zal iedereen bekend in de oren klinken. Pops looks Beethoven in een arrangement van Richard Newman is een moderne versie op de 5e symfonie van Ludwig van Beethoven. KNA speelt onder leiding van dirigent Henk Beekhof. Voor hem is dit keer echter de laatste uitvoering. Henk Beekhof gaat na 30 jaar de vereniging verlaten.

Malletband Vrij en Blij o.l.v. Johnny Jans neemt het volgende programmaonderdeel voor haar rekening. Ze spelen voor u Joyful Dance van Henk Mennens. Dit is een makkelijk in het gehoor liggende mars. Daarna hoort u Regio Quattuor Fluviorum van Rob Balfoort en Henk Smit. Dit is een echt concertwerk, wat de nodige voorbereiding heeft gekost. Dit werk zal tevens het beoordelingswerk zijn als Vrij en Blij een week later (3 april) in Uddel deelneemt aan een festival. Als laatste is gekozen voor een bekend werk, namelijk Oye Mi Canto van Gloria Estefan in een arrangement van De Kwant en Slingerland. Dan volgt een optreden van de jeugleden van Vrij en Blij. Momenteel zijn er 5 jongens in opleiding bij instructeur Johnny Jans. Zij zullen in twee groepjes laten horen wat ze tot nu toe geleerd hebben. Ze spelen enkele duetten.

Als laaatste voor de pauze is er het optreden van het Jeugdorkest van KNA. Deze groep staat onder leiding van Pier de Jong. Zij beginnen met Welcome to the world gespeeld door het jeugdorkest, waarna de leerlingen het overnemen door Portugal te spelen. Het jeugdorkest speelt daarna nog Songs from the old west en Sunny Samba.

Na de pauze spelen KNA en V&B om de beurt. KNA begint met Hootenanny van Harold L. Walters. Daarna Malletband Vrij en Blij Eloise van Paul Ryan. KNA speelt vervolgens The Swinging Rossini in een arrngement van John Ocean, gebaseerd op de ouverture Willem Tell, waar een appel een belangrijke rol speelde. Vrij en Blij komt vervolgens met To The Japanese Dummers van Jan Schipper. Dit gaat met stevig slagwerk gepaard, maar geeft wel een heel apart effect. Hello Dolly van Jerry Herman zal iedere muzikant bekend in de oren klinken. V&B speelt nog Arianne van Henk Smit. KNA sluit hun optreden af met de mars Shake Hands, gecomponeerd door Wim Laseroms. De avond zal worden afgesloten door de Malletband met het koraal Blijf bij mij Heer in een arrangement van H. de Boer. De avond zal aan elkaar gepraat worden door een vertouwd iemand, namelijk Dedie Rekers - Jans. Zij heeft jarenlang bij de malletband gespeeld en vindt het leuk om op deze manier bij de vereniging betrokken te blijven. Sporthal De Rumels is vanaf 19.00 uur open en het concert begint om 19.30 uur.


Locatie

Locatie:
Sporthal De Rumels
Straat:
Kleine Mheenweg 8
Postcode:
3849 BM
Plaats:
Hierden
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands