Al vele jaren komt er muziek vanuit het 'Zanglokaal' op de grens tussen Harderwijk en Hierden. Bijna een eeuw lang was het de stamplaats van ’t Hierder Zangkoor. De afgelopen maanden was er geen muziek te horen, maar gezaag en getimmer. Maar sinds 14 februari jl. is hier verandering in gekomen!

Sinds de aankoop door Muziekvereniging Kunst Na Arbeid in het voorjaar van 2021 is hard gewerkt aan een metamorfose van het gebouw. Voor het fanfareorkest waren wat meer vierkante meters én modernisering noodzakelijk. Eerst moest een deel van de buitenmuur afgebroken worden, waarna de nieuwe muur werd opgemetseld. Een systeemplafond, duurzame verlichting, het omleggen van leidingen, schilderwerk, vrijwel alles is dankzij de inzet van vrijwilligers gelukt! Leden van de muziekvereniging, leden van ’t Hierder Zangkoor, familie en vrienden; de gezamenlijke inzet is bewonderenswaardig.

De komende maanden wordt verder gewerkt aan het gebouw en aan de inrichting van het terrein. Dankzij de Superloterij, die u vást niet ontgaan is, heeft de vereniging een mooi geldbedrag opgehaald om een gedeelte van dit alles te bekostigen. Daarmee is dankzij u, Hierdenaren en Harderwijkers, al veel bereikt. DANK daarvoor! Acties zal Kunst Na Arbeid blijven opzetten, om een gezonde toekomst tegemoet te gaan.

Nu de muziekvereniging haar intrek heeft genomen in het Muzieklokaal wordt afscheid genomen van vele jaren gastvrijheid van het Dorpshuis. Daarvoor is de muziekvereniging de mensen van de buurtvereniging zeer dankbaar! Ook ’t Hierder Zangkoor zal weer terugkeren op de vertrouwde plek, die nu in een nieuw jasje is gestoken. Wat hetzelfde blijft, is dat het gezang en de muziek er weer zullen klinken. Die plek, op de grens van Hierden en Harderwijk, daar zit muziek in!