Het dorp Hierden maakt zich op voor de Super Loterij. Muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) heeft ruim 40.000 euro aan prijzen en gaat slechts 3500 loten verkopen. Snelle rekenaars weten genoeg: zo’n enorme kans op een grote prijs heb je bijna nooit. De hoofdprijs is namelijk een Fiat 500 Dolcevita Hybride. Maar da’s lang niet het enige.

Poster Super Loterij 2021De muziekvereniging verkoopt de loten online, dus ook buiten Hierden kunnen liefhebbers een gokje wagen. Een lot kost 50 euro en de opbrengst wordt gebruikt voor de verbouwing van het eigen clubgebouw. Onlangs heeft de vereniging het voormalige Hierder Zanglokaal gekocht. Dat wordt geschikt gemaakt voor zowel KNA als ’t Hierder Zangkoor. KNA-voorzitter Debby Karssen verwacht dan ook dat er vanuit het dorp veel steun is voor de Super Loterij. "Het zijn waanzinnig mooie prijzen en het geld komt goed terecht. KNA is er altijd bij: van Koningsdag tot Boerenmarkt. En daar mag iedereen van genieten. Dus we rekenen op support."

Campagneteam

Rondom de Super Loterij is een langlopende campagne opgezet die de verkoop onder de aandacht gaat brengen. Het presentatieduo bestaat uit Edwin Vierhout (ook bekend als slagwerker) en Louise Timmer (hoornist). Hun hoofden prijken op alle flyers, posters, stickers en andere uitingen. Louise vertelt: "Ik ben als klein meisje bij de vereniging gekomen, mede dankzij mijn moeder, die daar ook speelde. KNA zit in mijn DNA, zeggen we dan… Deze loterij is onwijs goed opgezet en ik hoop ook dat mensen begrijpen hoezeer we dit geld nodig hebben."

Haar campagnemaatje Edwin vult aan: "Ik geef les op een basisschool en ik ga binnenkort samen met de kinderen uitrekenen hoe groot de kans is op die hoofdprijs. Geloof me, dit is hét moment om een mooie auto te winnen. En hij is helemaal nieuw. Hadden we dat al gezegd?"

Vakantiecheque

Op de speciale website www.kna-bouwenvoormuziek.nl zijn alle prijzen te vinden, waaronder ook een scooter, kinderquad, spelcomputer en vakantiecheque. Een lot kopen gaat, zoals gezegd, online. Ook dat kan via de speciale loterijsite en de verkoop start donderdag 1 juli. Notaris Erik de Jonge verricht de trekking op zaterdag 18 december 2021.

Tot slot voorzitter Karssen nog even: "Deelnemers steunen een cultureelmaatschappelijk doel en maken twee verenigingen blij, maar investeren ook in de jeugd. Want met dit nieuwe onderkomen kunnen we ook ons jeugdorkest uitbouwen en houden we een prachtig mooie, actieve en levendige muziekvereniging voor Hierden en Harderwijk."