Op 22 september 2020 viert muziekvereniging Kunst Na Arbeid haar 75-jarig bestaan. Kort na de bevrijding, tijdens Koninginnedag, de verjaardag van Koningin Wilhelmina op 31 augustus 1945, heeft een viertal Hierdenaren t.w. Timmer, Kevelam, Epe en Kleermaker het initiatief genomen om een Hierdens fanfareorkest op te richten. Deze leden van het eerste uur, hebben hiermee een solide basis gelegd voor een prachtige en bloeiende vereniging. Ter gelegenheid van dit jubileum, wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een feestelijk programma. Zodra de omstandigheden het weer toelaten, zullen we de activiteiten en geplande data bekend maken. Het begrip vrijheid heeft zeker in deze tijd een bijzonder karakter gekregen. Hoe dan ook hopen we op korte termijn weer in orkestverband te kunnen musiceren en u als publiek te mogen vermaken.

Overhandiging On Solid GroundOndanks de huidige situatie kunnen we u op dit moment geweldig mooi nieuws melden. Binnen het bestuur en de muziekcommissie is eind vorig jaar het idee geopperd om speciaal voor het 75-jarig bestaan een muziekstuk te laten componeren. Het betreft een groot concertwerk waarin diverse karakteristieke elementen van het dorp Hierden zijn verwerkt. Het bestuur, de muziekcommissie en dirigent Arno Groeneveld hebben componist Thom Zigterman, een bekende binnen de HaFaBra wereld, hiervoor geselecteerd en opdracht gegeven om dit muziekstuk voor de vereniging te gaan componeren. Eind vorig jaar heeft het orkest nog succesvol deelgenomen aan het muziekconcours in Enschede, waarbij het concertwerk "Les Memoires de Moresnet" van deze componist is uitgevoerd. Dit optreden werd toen door de jury met een dik verdiende 1e prijs gewaardeerd. Afgelopen maandag 6 april heeft de oplevering en overhandiging van de jubileumcompositie plaatsgevonden. De vorm waarin dit gebeurde was echt uniek en een wereldprimeur voor Hierden. Via een online Zoom verbinding, waarbij diverse leden aanwezig waren, werd het muziekwerk, dat de titel "On Solid Ground" heeft gekregen, door Thom Zigterman overhandigd aan de vereniging. Nooit eerder vond een dergelijke oplevering op deze digitale manier plaats. Zo levert een unieke situatie soms ook weer mooie momenten op. Een speciaal woord van dank gaat uit naar ons lid Willemijn Hop-van Dalen. Als kartrekker van de commissie heeft ze samen met de dirigent en enkele andere leden het proces op een geweldige wijze geleid.

De titel van het concertwerk verwijst naar de betekenis van het dorp Hierden, namelijk "Op Vaste Grond". Het muziekstuk zal voor het eerst tijdens het jubileumconcert op 21 november a.s. worden uitgevoerd (onder voorbehoud). Tijdens deze presentatie wordt dit speciaal opgedragen aan de bevolking van Hierden. Dit als bijzondere blijk van waardering en dank voor de geweldige ondersteuning die de vereniging gedurende haar bestaan heeft mogen ontvangen. Reserveer deze datum alvast in uw agenda zodat u hierbij aanwezig kunt zijn en we u persoonlijk en muzikaal willen bedanken.