Mars- en showconcours

Evenement

Titel:
Mars- en showconcours
Wanneer:
14-10-2000
Locatie:
Sporthal De Beemden - Bedum, Groningen
Categorie:
Archief

Omschrijving

Twee eerste prijzen voor Hierdense muzikanten

HIERDEN - Op het mars- en showconcours van 14 oktober jl. in Groningse Bedum hebben muziekvereniging Kunst na Arbeid en malletband Vrij en Blij beide een eerste prijs behaald.

KNA speelt de staande marsKunst na Arbeid speelde als staand werk Royal Standard van P. Chesterton en als loopmars Marching Notes van W. Laseroms. Dirigent is de heer H. Beekhof en tamboer-maître de heer H. Jans. KNA komt uit in de eredivisie en heeft 44 leden. Het marsen in nieuwe stijl werd voor de eerste keer door de muzikanten uitgevoerd. Tegenwoordig is het verplicht om tijdens de loopmars Amerikaans en Engels te counteren. Heel verrassend was de uitslag van de jury, die de exercitie waardeerde met een dikke 9. Het totale aantal punten kwam op 83,5, goed voor een eerste prijs.

Vrij en Blij speelt de loopmarsMalletband Vrij en Blij speelt in de eerste divisie en heeft 19 leden. Onder leiding van instructeur Johnny Jans ging men goed voorbereid naar het concours in Bedum. Toch blijft het een momentopname en altijd weer spannend of een goede voorbereiding ook tot een goed resultaat leidt. Deze zaterdag dus wel. Als staand werk werd gespeeld Sparkling Stars van H. Smit en als marcherend werk Moving Mallets van E. Leemhuis. Gemiddeld kreeg Vrij en Blij ruim een 8,5, wat resulteerde in een eindtotaal van 86 punten. De heren van de jury, H. Smit en S. Westra, hadden toch nog genoeg aan te merken op de muzikaliteit. Zo mag het geheel meer expressie en raffinement krijgen. Hier en daar kan de techniek en het samenspel nog iets beter. Er blijft dus nog werk over voor Johnny Jans. Het marcheren ging uitstekend: de jury was vol lof en gaf zelfs 4 keer een 9,5. Het Engels en Amerikaans counteren, de paslengte, afstanden, richting en de algehele presentatie en discipline waren voortreffelijk. Vrij en Blij was heel tevreden met het juryrapport, omdat men nu weet wat er nog verbeterd moet worden voor het finaleconcours in Zwolle op 28 oktober a.s. De malletband had zich in juni al gekwalificeerd voor deze Druma kampioenschappen en de reis naar Bedum werd dan ook als generale repetitie beschouwd. In Zwolle moet het straks echt gaan gebeuren. Vrij en Blij is één van de kanshebbers voor de kampioenstitel in de eerste divisie, maar de concurrentie blijft zwaar.

(Foto's: G. den Boef)


Locatie

Locatie:
Sporthal De Beemden
Straat:
Sportlaan 14
Postcode:
9781 CL
Plaats:
Bedum
Provincie:
Groningen
Land:
Netherlands