Voorjaarsconcert

Titel:
Voorjaarsconcert
Wanneer:
11-03-2006
Locatie:
Dorpshuis - Hierden
Categorie:
Archief

Omschrijving

Voorjaarsconcert

Zaterdag 11 maart geven malletband Vrij en Blij en het jeugdorkest van Kunst na Arbeid uit Hierden een voorjaarsconcert. Het wordt gehouden in het Dorpshuis en begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).

Malletband Vrij en Blij staat onder leiding van Rob van Plateringen en zal verschillende werken ten gehore brengen. Onder andere "Mi Son" van Henk Smit en "I.O." van Sybolt Kamstra. Het jeugdorkest van KNA staat deze avond voor het eerst onder leiding van Willem Jan Visser. Ze worden ondersteund door een aantal muzikanten van KNA omdat anders enkele muziekpartijen (nog) niet bezet zijn en de klankbalans dan niet goed uit de verf komt. Zij spelen o.a. "Accidental Blues" en "The Preacher Man" van Jock McKenzie en een koraalmatig werk.

Er is op deze avond een gastoptreden dat wordt verzorgd door Malletband Caecilia uit Veenendaal. Deze band staat ook onder leiding van Rob van Plateringen. Zij zullen ook een aantal werken laten horen, o.a. "Centenary" van Henk Smit en "The Wishler" van G.H. Green in een arrangemant van Henk Smit. Er zal ook één grote Malletband gevormd worden door de leden van Caecilia en Vrij en Blij. Het zal wel vol worden op het podium maar het zal ook een vol geluid geven als zo'n dertig muzikanten samenspelen. Gezamenlijk spelen zij: "Entrance" ,"Sciolto Musica" en "Abschied", allen van W. van Norel, "Introduction" van Marco Onstenk en "Brand new day" (bekend van de film "The Wizard of Oz") van Luther Vandross. Beide verenigingen zien dit samenwerken als een uitdaging, maar wel als een uitdaging die ze graag samen aangaan!

In het kader van ledenwerving en het vergroten van hun naamsbekendheid organiseren Kunst na Arbeid en Vrij en Blij project SLAGKRACHT. Hiervoor zijn de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Hierden/Frankrijk uitgenodigd. Zij krijgen vrijdag 3 maart een soort geschiedenisles en uitleg over verschillende soorten slagwerkinstrumenten. Het geheel wordt verzorgd door Wibrand van Norel en Erik van de Kolk, beiden muziekdocent en instructeur van verschillende malletbands. Zij zullen ook flink wat verschillende instrumenten laten horen. Het project wordt gehouden in het Dorpshuis in Hierden.

Zie ook:
KNA en Vrij en Blij geven voorjaarsconcert


Locatie

Locatie:
Dorpshuis
Straat:
Dorpshuisweg 9
Postcode:
3849 BL
Plaats:
Hierden