Wereld Muziek Concours

Titel:
Wereld Muziek Concours
Wanneer:
14-07-2001
Locatie:
Parkstad Limburg Stadion - Kerkrade, Limburg
Categorie:
Archief

Omschrijving

Buurtvereniging Hierden zet stadion Roda JC even in het blauw

Kunst na Arbeid trots op dorpsgenoten

Niet alleen op het veld zag het blauw, ook de supporters van Kunst na Arbeid uit Hierden waren nadrukkelijk aanwezig (foto Guus den Boef)HIERDEN - De muzikanten van Kunst na Arbeid vonden dat de zilveren plak die zij vier jaar geleden behaalden op het Wereld Muziekconcours in Kerkrade weggepoetst moest worden met goud. Dat is gelukt. De supportersclub vertelt hier het verhaal van het Hierdense succes.

"Na weken intensieve arkeid, waarvan de laatste zes weken voor het concours twee keer per week werd geoefend, moest het in Limburg eindelijk gaan gebeuren", zo schrijft een Hierdense supporter. "De eerste bus vertrok om 6.00 uur naar Kerkrade. Een tegenslag had het korps in de week voor vertrek te verwerken: dirigent Henk Beekhof was met hartklachten in het ziekenhuis opgenomen. Kerkrade kon hij vergeten, volgens de doktoren. Na spoedoverleg met het bestuur werden Rende Brouwer voor de muziek en Johnny Jans voor de marsorde benaderd om de leiding over te nemen. Dat wilden zij graag. In samenwerking met tamboer-maître Henk Jans werd de laatste week nog intensief geoefend.

Blauw

Tijdens de reis naar Kerkrade waren de gezichten gespannen. Ondanks dat de uniformen nog niet waren aangetrokken was er toch al een blauwe kleur in de bus. Voorzitter Henk Hop had blauwe shirts met opdruk van de naam van de muziekvereniging en de malletband laten maken. Als verrassing had de buurtvereniging ook honderd shirts gekocht.

Buurtvereniging Hierden was ruimschoots vertegenwoordigd. Zij gingen met twee volle bussen de muziek achterna en nog eens vijftig mensen gingen op eigen gelegenheid naar Kerkrade om Kunst na Arbeid aan te moedigen. Om 17.00 uur gebeurde het in het gloednieuwe stadion van Roda JC. Toen de muzikanten het veld opkwamen werd er veel gezongen en geklapt tegenover de hoofdtribune; dat vak was helemaal blauw gekleurd en voorzien van spandoeken en toeters. Op dat moment zaten er ongeveer dertienduizend mensen in het stadion. Zowel op het veld als op de tribune lieten de 'blauwen' van zich horen. Een aanwezige componist vond dat 'zijn' mars goed was vertolkt door de Hierdenaren. Het regende complimentjes. Maar wat vonden de juryleden uit Canada, Oostenrijk, Amerika en Nederland ervan?

Eerste prijs

De prijsuitreiking was om 19.00 uur. Alle korpsen stonden opgesteld en de spanning was te snijden. Toen klonk het: "Marswedstrijden, muziekvereniging Kunst na Arbeid Hierden, Holland ... 81,3 punten, een eerste prijs". Iedereen ging uit zijn dak, want 'ze' hadden weer een gouden plak! Tijdens het defilé moesten alle korpsen nog een ronde door het stadion marcheren. Hierden stopte bij het blauwe supportersvak, draaide met het korps richting vak en maakte een diepe buiging als dank aan de supporters die hun die dag hadden gesteund. In de tent naast het stadion brak er toen een groot feest los van alle verenigingen die die dag hadden meegedaan. Even waren Engelsen, Ieren, Canadezen, Spanjaarden, Taiwanezen en Nederlanders een groot orkest.

(Bron: Schilders Nieuwsblad, 23 juli 2001)

Zie ook:
Kunst na Arbeid behaalt eerste prijs in Kerkrade
Kunst na Arbeid eerste met Brouwer als dirigent
Kunst na Arbeid bereidt zich voor op Kerkrade
Kunst na Arbeid naar wereldconcours


Locatie

Locatie:
Parkstad Limburg Stadion
Straat:
Roda J.C. - Ring 1
Postcode:
6466 NH
Plaats:
Kerkrade
Provincie:
Limburg
Land:
Netherlands