Welkom op de jeugdpagina van Kunst Na Arbeid!

Opstaporkest KunstBendeMuziekvereniging Kunst Na Arbeid heeft een droom. Zij wil blijven groeien en alle kinderen de mogelijkheid bieden om samen muziek te kunnen maken. Daarom investeert Kunst Na Arbeid tijd en ruimte in de jeugd en de muziekopleiding. De vereniging maakt de laatste jaren een enorme groei door. Sinds kort zijn er maar liefst twee orkesten waarin onze leerlingen kunnen schitteren. De leerlingen die net zijn begonnen met lessen, zitten samen in opstaporkest KunstBende. Ze oefenen elke maandag van 18:00 uur tot 18:30 uur in het Dorpshuis. Hier leren ze hoe leuk het is om samen muziek te maken. Leerlingen die al langer op les zitten en hun A-diploma hebben gehaald, spelen in opleidingsorkest KunstWerk. Zij oefenen wat moeilijkere stukken en bereiden zich voor om te spelen in het A-orkest. Ook hier staat plezier maken voorop! Ze oefenen van 18:30 uur tot 19:15 uur in het Dorpshuis. Naast muziekles en oefenen in een echt orkest organiseren we ook veel activiteiten voor de jeugdleden. We zijn bijvoorbeeld naar het Klimbos geweest en hebben een lekker kerstdiner georganiseerd. Lijkt het jou nu ook super leuk om muziek te maken bij Kunst Na Arbeid? Neem dan contact met ons op! Dit kan via onze jeugdcoördinator Marlies Beelen of Bernadette Beelen. Je kan ook altijd een keer langskomen op maandagavond in het Dorpshuis om te komen kijken!


Jeugd Nieuws

KNA groeit door en de tijd is gekomen dat er een nieuw orkest bij de vereniging is gekomen. Een opstaporkest, waar jong én oud kan kennismaken met het samenspelen. Ook hier moest een mooie naam voor komen en dat is gelukt. Opstaporkest KunstBende is vandaag officieel van start gegaan. Dit met een feestelijke ‘champagne’ opening en natuurijk gebak! Voordat er een heus KunstWerk gemaakt kan worden, is het natuurlijk eerst altijd even een bende. Wij hopen dat onze leerlingen van het Opstaporkest KunstBende uiteindelijk een mooi KunstWerk maken, succes en veel plezier het komende seizoen!

kunstbende1kunstbende2kunstbende1kunstbende1

De leerlingen van onze vereniging zijn al jaren aan het oefenen in een jeugdorkest. Dit jeugdorkest had alleen nog geen naam, daar waren de kinderen het natuurlijk niet mee eens. Er is voor hen een wedstrijd georganiseerd waarbij iedere leerling een naam kon indienen voor het jeugdorkest. Daar is een prachtige naam uitgekomen: Opleidingsorkest KunstWerk. Dit is een mooie, jongere aftakking van Kunst Na Arbeid. Muziek maken is een kunst. Samen oefenen aan een mooi KunstWerk. Kortom: KunstWerk, het leukste opleidingsorkest! Wij wensen onze leerlingen veel plezier en succes om een mooi onderdeel te zijn van Kunst Na Arbeid.

kunstwerk1kunstwerk2

Wij hebben laatst heerlijk gegeten op het kerst diner (21 december). Alle jeugdleden waren er en hadden wat lekkers meegenomen. Allereerst mocht iedereen laten zien wat hij/zij had meegenomen, daarna gingen we eten.Ook was er champagne (kinder champange hoor!) Ik heb wel gemerkt dat je het glas vast moest houden als je ging inschenken! Verder waren er nog meer lekkere dingen, zoals: zelfgemaakte tomaten soep met ballen! van Daniel, mini pizza's van Sarah, enz. Na het eten kwam het buffet, arretjes cake met ijs. Toen we ook dat op hadden gingen we klaarzitten voor de repetitie. Daniel mocht ook meespelen, en dat deed hij heel goed!
 
Groetjes Marijn van den Berg.

Jeugdorkest bij 50 jaar Dolfinarium.Op vrijdag 15 mei vierden de kinderen van KNA de 50e verjaardag van het dolfinarium. Dit keer deden zij dat niet alleen, maar in samenwerking met de jeugd van Crescendo Voorthuizen! Een nieuw orkest voor één dag waarvan alle bezoekers van het dolfinarium konden genieten. 3000 bezoekers! De dag begon met een koud windje en wat bewolking. De kinderen zetten alles klaar voor de concerten en om 10:15 begon het eerste concert. Vlak daarna begon het orkest aan het tweede concert. Veel bezoekers bleven hangen om even te kijken en te luisteren. Velen waren onder de indruk! Aan het begin van de middag begon de zon heerlijk te schijnen en konden de kinderen lekker het park in om te genieten van alle shows en mooie dieren. Ook de volwassenen konden weer even kind zijn en hebben ook het park door gehuppeld! De reis rond de wereld tijdens de AquaBella zal iedereen nog lang bijblijven. Maar waar plezier gemaakt werd voor onszelf, mochten ook de bezoekers weer vermaakt worden. De kinderen werden overal vandaan gehaald en we mochten weer twee laatste geweldige slotconcertjes geven. Het was een geweldige, zonnige dag waar alle kids nog lang over zullen kletsen (zie ook de foto's). Dolfinarium, van harte gefeliciteerd!

Jeugduitje 2014Op woensdagmiddag 28 mei zijn de kinderen van Kunst Na Arbeid samen met de blokfluitgroepen van de Parel én de Bron naar Kids Playground in Apeldoorn geweest. We hadden geluk dat het uitje binnen was, aangezien de regen met bakken uit de hemel viel. Om 13:00 verzamelden alle kinderen zich bij CBS de Parel. Ieder kind zocht een plekje in de auto’s en de dag kon beginnen. Na een enorm gezellige autorit met veel geklets, kwamen we aan bij Kids Playground. Het zag er fantastisch uit, en de kinderen waren meteen al enthousiast! Na wat limonade gedronken te hebben, renden de kinderen het speelparadijs in. De springkussens, klimtoestellen, glijbanen en uiteraard de trampoline’s werden uitvoerig getest. Om 15:30 hebben we gezellig allemaal een ijsje gegeten. Hoog tijd, want de wangen waren vuurrood, en de zweetdruppels liepen langs het gezicht.  Om even op adem te komen werd er een aantal potjes mens-erger-je-niet gespeeld, en een goocheltruc gedaan. De andere kinderen vlogen weer terug de klimtoestellen in. Toch lukte het om 17:00 om alle kinderen bij elkaar te vinden voor patat en kipnuggets. Dit viel ook goed in de smaak bij onze uitgehongerde klimaapjes. Eenmaal uitgegeten trokken we de schoenen weer aan en was het tijd om naar huis te gaan. Op de terugweg werd het langzaamaan stil op de achterbank, het was een onvergetelijke middag.