Welkom op de jeugdpagina van Kunst Na Arbeid!

Opstaporkest KunstBendeDat de vereniging zich hard inzet voor de jeugd, is geen geheim. Er wordt dagelijks gewerkt aan een mooi orkest dat eenmaal per week samenkomt om samen muziek te maken. Door het harde werk van de afgelopen jaren is er bij KNA ook voor de jeugd meer aandacht gekomen en dit zien wij terug in de leden van het KunstWerk, die vervolgens weer doorstromen naar het A-orkest, waar zij na enige tijd mee kunnen spelen met de mooiste muziekstukken. Het KunstWerk oefent iedere maandagavond van 18:15 tot 19:15 in het Dorpshuis.

Na een tijd oefenen op maandag, geven we een schitterend concert waar je je familie, vrienden zult verrassen met jouw instrument! Naast dat je natuurlijk muziek maakt, zijn wij ook een échte vereniging. Dit betekent dat we jaarlijks meerdere keren gezellige uitjes organiseren. Hierbij kun je denken aan een kerstdiner, een uitje naar bijvoorbeeld het Klimbos, enzovoorts enzovoorts.

  • Samen muziek maken op iedere maandag, van 18:15 tot 19:15
  • Meerdere uitjes per jaar
  • Meerdere optredens per jaar

Lijkt het ook jou leuk om mee te spelen in de beste muziekvereniging uit de buurt? Neem dan gerust contact op met Debby Karssen of Annemieke Klaassen, de jeugdcoördinatoren bij onze vereniging. Uiteraard kun je altijd een keer langskomen!

Benieuwd wat er zich afspeelt bij de jeugd? Zie hieronder onze blogberichten!


Jeugd Nieuws

Afgelopen maandag speelden wij voor het eerst met alle aanvullingen de stukken door. En reken maar dat het op een Safari leek: wij hebben zin in ons optreden! Bent u benieuwd naar hoe wij het IJsseljeugdfestival om gaan toveren tot een heuse Safari? Kom dan gezellig langs op maandagavond 3 juni om te luisteren. U bent om 19.00 van harte welkom.

8 juni is het IJsselfestival. Zien we u daar? Wij hopen van wel.

ijsselfestival

Als Jeugdorkest Kunstwerk staan we niet graag stil. Het thema ‘Safari’ wordt ook meegenomen in ons optreden op 8 juni. We doen dan namelijk mee aan het IJsseljeugdfestival in Zwolle! Dit is een jaarlijks muziekfestival waar ook wij dit jaar aan deelnemen.

We gaan met z’n allen hard ons best doen om zo mooi mogelijk te spelen. Bij deze wordt u alvast uitgenodigd voor die zaterdag in juni. We hopen u daar te zien!

ijsselfestival

MuzieksafariOp 8 maart 2019 is de KunstKidz Muzieksafari van start gegaan. 16 kinderen van verschillende basisscholen uit Hierden en Harderwijk gaan samen op avontuur. Tijdens de muzieksafari gaan de kinderen tien keer samen muziek maken en daarnaast direct al twee concerten geven. Tijdens dit avontuur leren de KunstKidz om samen muziek te maken, vergroten zij hun zelfvertrouwen en hebben zij vooral een ervaring om nooit meer te vergeten! Afgelopen 23 maart heeft het eerste concert al plaatsgevonden. In een Dorpshuis, wat volledig was omgetoverd tot een ware jungle, stonden de KunstKidz voor het eerst te stralen tijdens dit safari concert. Aan een zaal vol ouders, opa’s en oma’s en overige fans hebben zij laten zien en horen wat ze al kunnen. Dat verdiende natuurlijk een daverend applaus. Niet alleen de KunstKidz hebben opgetreden. Ook ons eigen jeugdorkest KunstWerk heeft een deel van het concert verzorgd. Zij speelden onder andere ‘Eye of the Tiger’ toen de KunstKidz de concertzaal binnen stapten. Kortom, een super interactieve avond in het teken van safari en het eerste concert voor onze KunstKidz. Nu op naar 8 juni, waarbij het jeugdorkest KunstWerk en de KunstKidz zullen deelnemen aan het IJsseljeugdfestival in Zwolle, een spannende wedstrijd dus!

Houd onze Facebook en Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van de belevenissen tijdens de Muzieksafari!

KNA groeit door en de tijd is gekomen dat er een nieuw orkest bij de vereniging is gekomen. Een opstaporkest, waar jong én oud kan kennismaken met het samenspelen. Ook hier moest een mooie naam voor komen en dat is gelukt. Opstaporkest KunstBende is vandaag officieel van start gegaan. Dit met een feestelijke ‘champagne’ opening en natuurijk gebak! Voordat er een heus KunstWerk gemaakt kan worden, is het natuurlijk eerst altijd even een bende. Wij hopen dat onze leerlingen van het Opstaporkest KunstBende uiteindelijk een mooi KunstWerk maken, succes en veel plezier het komende seizoen!

kunstbende1kunstbende2kunstbende1kunstbende1

De leerlingen van onze vereniging zijn al jaren aan het oefenen in een jeugdorkest. Dit jeugdorkest had alleen nog geen naam, daar waren de kinderen het natuurlijk niet mee eens. Er is voor hen een wedstrijd georganiseerd waarbij iedere leerling een naam kon indienen voor het jeugdorkest. Daar is een prachtige naam uitgekomen: Opleidingsorkest KunstWerk. Dit is een mooie, jongere aftakking van Kunst Na Arbeid. Muziek maken is een kunst. Samen oefenen aan een mooi KunstWerk. Kortom: KunstWerk, het leukste opleidingsorkest! Wij wensen onze leerlingen veel plezier en succes om een mooi onderdeel te zijn van Kunst Na Arbeid.

kunstwerk1kunstwerk2