Welkom op de jeugdpagina van Kunst Na Arbeid!

Opstaporkest KunstBendeMuziekvereniging Kunst Na Arbeid heeft een droom. Zij wil blijven groeien en alle kinderen de mogelijkheid bieden om samen muziek te kunnen maken. Daarom investeert Kunst Na Arbeid tijd en ruimte in de jeugd en de muziekopleiding. De vereniging maakt de laatste jaren een enorme groei door. Leerlingen die al enige tijd op les zitten spelen in opleidingsorkest KunstWerk. Zij oefenen wat moeilijkere stukken en bereiden zich voor om te spelen in het A-orkest. Ook hier staat plezier maken voorop! Ze oefenen van 18:15 uur tot 19:15 uur in het Dorpshuis. Naast muziekles en oefenen in een echt orkest organiseren we ook veel activiteiten voor de jeugdleden. We zijn bijvoorbeeld naar het Klimbos geweest en hebben een lekker kerstdiner georganiseerd. Lijkt het jou nu ook super leuk om muziek te maken bij Kunst Na Arbeid? Neem dan contact met ons op! Dit kan via onze jeugdcoördinatoren Debby Karssen en Willemijn Hop. Je kan ook altijd een keer langskomen op maandagavond in het Dorpshuis om te komen kijken!


Jeugd Nieuws

MuzieksafariOp 8 maart 2019 is de KunstKidz Muzieksafari van start gegaan. 16 kinderen van verschillende basisscholen uit Hierden en Harderwijk gaan samen op avontuur. Tijdens de muzieksafari gaan de kinderen tien keer samen muziek maken en daarnaast direct al twee concerten geven. Tijdens dit avontuur leren de KunstKidz om samen muziek te maken, vergroten zij hun zelfvertrouwen en hebben zij vooral een ervaring om nooit meer te vergeten! Afgelopen 23 maart heeft het eerste concert al plaatsgevonden. In een Dorpshuis, wat volledig was omgetoverd tot een ware jungle, stonden de KunstKidz voor het eerst te stralen tijdens dit safari concert. Aan een zaal vol ouders, opa’s en oma’s en overige fans hebben zij laten zien en horen wat ze al kunnen. Dat verdiende natuurlijk een daverend applaus. Niet alleen de KunstKidz hebben opgetreden. Ook ons eigen jeugdorkest KunstWerk heeft een deel van het concert verzorgd. Zij speelden onder andere ‘Eye of the Tiger’ toen de KunstKidz de concertzaal binnen stapten. Kortom, een super interactieve avond in het teken van safari en het eerste concert voor onze KunstKidz. Nu op naar 8 juni, waarbij het jeugdorkest KunstWerk en de KunstKidz zullen deelnemen aan het IJsseljeugdfestival in Zwolle, een spannende wedstrijd dus!

Houd onze Facebook en Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van de belevenissen tijdens de Muzieksafari!

KNA groeit door en de tijd is gekomen dat er een nieuw orkest bij de vereniging is gekomen. Een opstaporkest, waar jong én oud kan kennismaken met het samenspelen. Ook hier moest een mooie naam voor komen en dat is gelukt. Opstaporkest KunstBende is vandaag officieel van start gegaan. Dit met een feestelijke ‘champagne’ opening en natuurijk gebak! Voordat er een heus KunstWerk gemaakt kan worden, is het natuurlijk eerst altijd even een bende. Wij hopen dat onze leerlingen van het Opstaporkest KunstBende uiteindelijk een mooi KunstWerk maken, succes en veel plezier het komende seizoen!

kunstbende1kunstbende2kunstbende1kunstbende1

De leerlingen van onze vereniging zijn al jaren aan het oefenen in een jeugdorkest. Dit jeugdorkest had alleen nog geen naam, daar waren de kinderen het natuurlijk niet mee eens. Er is voor hen een wedstrijd georganiseerd waarbij iedere leerling een naam kon indienen voor het jeugdorkest. Daar is een prachtige naam uitgekomen: Opleidingsorkest KunstWerk. Dit is een mooie, jongere aftakking van Kunst Na Arbeid. Muziek maken is een kunst. Samen oefenen aan een mooi KunstWerk. Kortom: KunstWerk, het leukste opleidingsorkest! Wij wensen onze leerlingen veel plezier en succes om een mooi onderdeel te zijn van Kunst Na Arbeid.

kunstwerk1kunstwerk2

Wij hebben laatst heerlijk gegeten op het kerst diner (21 december). Alle jeugdleden waren er en hadden wat lekkers meegenomen. Allereerst mocht iedereen laten zien wat hij/zij had meegenomen, daarna gingen we eten.Ook was er champagne (kinder champange hoor!) Ik heb wel gemerkt dat je het glas vast moest houden als je ging inschenken! Verder waren er nog meer lekkere dingen, zoals: zelfgemaakte tomaten soep met ballen! van Daniel, mini pizza's van Sarah, enz. Na het eten kwam het buffet, arretjes cake met ijs. Toen we ook dat op hadden gingen we klaarzitten voor de repetitie. Daniel mocht ook meespelen, en dat deed hij heel goed!
 
Groetjes Marijn van den Berg.

Jeugdorkest bij 50 jaar Dolfinarium.Op vrijdag 15 mei vierden de kinderen van KNA de 50e verjaardag van het dolfinarium. Dit keer deden zij dat niet alleen, maar in samenwerking met de jeugd van Crescendo Voorthuizen! Een nieuw orkest voor één dag waarvan alle bezoekers van het dolfinarium konden genieten. 3000 bezoekers! De dag begon met een koud windje en wat bewolking. De kinderen zetten alles klaar voor de concerten en om 10:15 begon het eerste concert. Vlak daarna begon het orkest aan het tweede concert. Veel bezoekers bleven hangen om even te kijken en te luisteren. Velen waren onder de indruk! Aan het begin van de middag begon de zon heerlijk te schijnen en konden de kinderen lekker het park in om te genieten van alle shows en mooie dieren. Ook de volwassenen konden weer even kind zijn en hebben ook het park door gehuppeld! De reis rond de wereld tijdens de AquaBella zal iedereen nog lang bijblijven. Maar waar plezier gemaakt werd voor onszelf, mochten ook de bezoekers weer vermaakt worden. De kinderen werden overal vandaan gehaald en we mochten weer twee laatste geweldige slotconcertjes geven. Het was een geweldige, zonnige dag waar alle kids nog lang over zullen kletsen (zie ook de foto's). Dolfinarium, van harte gefeliciteerd!