Marching & Music Contest

Titel:
Marching & Music Contest
Wanneer:
25-09-2010
Locatie:
Sporthal De Reeve - Kampen, Overijssel
Categorie:
Archief

Omschrijving

Marching & Music Contest 25 september in Kampen

Malletband Vrij en Blij na afloop van de MMC in KampenMalletband Vrij en Blij heeft zaterdag 25 september deelgenomen aan het MMC in Kampen. Dit werd georganiseerd door de CBOW. Er waren voornamenlijk majorette optredens, hier hebben wij niet zo veel mee. Er waren wel vier muzikale optredens, maar de organisatie had gelukkig toch besloten om de wedstrijd  voor de muziek optredens  door te laten gaan.

Het begon 's morgens niet zo best; Nellian onze drumster was ziek, heel vervelend maar de show must go on! Gelukkig hadden wij van te voren de hulp van twee ervaren muzikanten ingeschakeld, nl. Gerianne van de Berg en Dominique Pongers. Zij hebben een aantal repetities met ons meegespeeld. Gerianne heeft jarenlang bij Vrij en Blij gespeeld en vond het leuk om mee te helpen als tweede xylofoniste. Dominique is via de muziekschool en als kennis van Jasper bij ons binnen gekomen. Hij heeft pas zijn C-diploma drummen behaald en hielp ons als slagwerker. 's Morgens tijdens de generale repetitie heeft Dominique nog de drumpartij van het concertstuk ingestudeerd. Daarna moesten alle instrumenten ingeladen worden. We hadden geheel belangenloos de schikking over een busje van Veluwe Drilling. Daar paste gelukkig een heleboel in. Wat een hoeveelheid instrumenten moet er mee! Terwijl er maar 8 muzikanten zijn om er op te spelen!

We waren mooi op tijd in Kampen zodat we rustig al onze spullen konden uitpakken en opzetten. Nog even warm spelen en dan voor het eggie. Voor Arnoud , Edwin en Charlotte was dit hun eerste officiële wedstrijd ; best spannend dus. We speelden "Small can be Big" van W.B. van Norel onder leiding van onze eigen dirigent Rob van Plateringen. Als je daar eenmaal op het wedstrijdveld staat is het ook weer zo voorbij. Daar werk je dan zo lang naar toe.

De jury was eensgezind in de punten beoordeling: 80,50 punten. Voor ons een prima resultaal waar we erg blij mee zijn. Tuurlijk zijn er verbeter punten. Vooral de balans tussen de instrumeten en de frasering moeten meer uit de verf komen. Meer durven spelen met de noten,soms te netjes, meer muziek maken. Vaak goede dynamische gedeeltes. Hier en daar enkele samenspel probleempjes. Volgens de juryleden Jan Schoonhoven en Sjoerd Westra: technische beheersing is in potentie aanwezig, moet nog wat beter uitgebalanceerd worden. Een band met toekomst!

We hebben met z'n allen een mooi resultaat behaald waar we weer verder mee gaan/kunnen. Allemaal bedankt voor jullie inzet en op naar een volgende wedstrijd.


Locatie

Locatie:
Sporthal De Reeve
Straat:
Horstsingel 1
Postcode:
8261 DR
Plaats:
Kampen
Provincie:
Overijssel
Land:
Netherlands