Jaarvergadering

Titel:
Jaarvergadering
Wanneer:
23-11-2000
Locatie:
Dorpshuis - Hierden
Categorie:
Archief

Omschrijving

Jan Boonen erelid Kunst na Arbeid

Nieuwe voorzitter Hierdense muziek

Henk Hop neemt de voorzittershamer over van Gerrit DooijeweerdHIERDEN - Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering van muziekvereniging Kunst na Arbeid en malletband Vrij en Blij is een nieuwe voorzitter gekozen. Gerrit Dooijeweerd droeg na zesentwintig jaar de voorzittershamer over aan Henk Hop.

Met een grote meerderheid aan stemmen werd hij gekozen en de vreugde was groot onder de leden dat Henk Hop deze benoeming aanvaardde. Om het bestuur compleet te maken werd Joke Bouw - Weerd toegevoegd, terwijl B. Vedder de malletband gaat vertegenwoordigen. Laatstgenoemde als opvolger van Dedi Jans, die heel veel jaren als bestuurslid actief is geweest.

Jan Boonen werd deze avond onderscheiden als erelid. Vanaf 1945 is hij al lid van Kunst na Arbeid. Ruim veertig jaar was hij penningmeester. In het begin had hij het moeilijk om alles goed te regelen. Het was vaak lastig om de touwtjes aan elkaar te knopen.

Het behalen van driemaal goud in Kerkrade behoorde tot de hoogtepunten in z'n muzikale loopbaan. Maar ook de reis naar Znojmo (Tsjechië) was een onvergetelijke gebeurtenis. De heer Boonen heeft voor opvolging gezorgd. In het korps spelen zijn zoon en twee van zijn kleinkinderen. Z'n kleindochter zit op zijn plaats en bespeelt zijn sopraan-saxofoon.

Met een oorkonde werd het erelidmaatschap bekrachtigd, waarna Jan Boonen vertelde ook komend jaar graag mee te willen naar het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Niet meer als deelnemer, wél als supporter van Kunst na Arbeid.

(Bron: Schilders Nieuwsblad)


Locatie

Locatie:
Dorpshuis
Straat:
Dorpshuisweg 9
Postcode:
3849 BL
Plaats:
Hierden