KIKA concert

Titel:
KIKA concert
Wanneer:
26-03-2010
Locatie:
Sporthal De Rumels - Hierden, Gelderland
Categorie:
Archief

Omschrijving

Slagwerkensemble maakt muziek voor KiKa

Het slagwerkensemble van Elspeets Fanfare gaat op 25,26 en 27 maart een ‘’mini tour’’ organiseren om door middel van hun muziek de stichting KiKa te steunen. Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis, AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.

KIKA steunt onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd, meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

Het Elspeetse slagwerkensemble gaat deze concerten volledig belangeloos verzorgen. Op 25 maart hoopt het ensemble een concert te verzorgen in theater Veluvine te Nunspeet (Rabozaal). Er wordt dan samen gewerkt met het fanfare orkest van Elspeet (aanvang 20.00 uur). Op 26 maart a.s. verzorgt het ensemble een concert i.s.m. fanfare orkest ‘’ Kunst na Arbeid’’ uit Hierden, en op 27 maart met fanfare orkest "Bergklanken" uit Ruinerwold.

KNA en Bergklanken waren direct bereid mee te werken toen het verzoek van het Elspeetse ensemble binnen kwam. Aansluitend op deze vraag hebben de verenigingen een prachtig concert op poten gezet. Op 26 maart zal sporthal de Rumels (Kleine Mheenweg 8, Hierden tel: 0341-452818) omgetoverd worden tot een heuse concertzaal, en op 27 maart zal het zelfde gebeuren in Sporthal ‘’Buddingehof’’ (Dijkhuizen 66a Ruinerwold tel: 0522-481340).

Iedereen is hiervoor van harte wordt uitgenodigd. Een spectaculair concert van prachtige fanfare orkesten, aangevuld met een groots slagwerkensemble. Het Elspeetse ensemble heeft de laatste jaren veel roem geoogst, door diverse titels binnen te slepen. Zo werden op diverse wedstrijden voor slagwerk, eerste prijzen cum laude behaald. In 2007 werd de titel ‘’Nederlands Kampioen’’ binnen gesleept, en zowel in 2001, 2005 en 2009 werden gouden medailles behaald tijdens het Wereld Muziekconcours te Kerkrade. Het ensemble garandeert een spectaculaire muziekshow waarbij u zowel visueel als luisterend verrast zult worden.

Zie ook:
Foto's


Locatie

Locatie:
Sporthal De Rumels
Straat:
Kleine Mheenweg 8
Postcode:
3849 BM
Plaats:
Hierden
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands