Try Out Concertconcours

Titel:
Try Out Concertconcours
Wanneer:
07-11-2009
Locatie:
't Trefpunt - Voorthuizen, Gelderland
Categorie:
Archief

Omschrijving

Muzikale topavond in Voorthuizen

Zaterdag 7 november kan de muziekliefhebber zijn hart op halen in Voorthuizen. Drie fanfareorkesten zullen deze avond voor de laatste keer voordat zij op concours gaan hun kunnen ten gehore brengen. Natuurlijk is muziekvereniging Crescendo uit Voorthuizen de gastheer van deze avond. Daarnaast zullen zowel Elspeets Fanfare Korps en Kunst Na Arbeid uit Hierden op het podium verschijnen. Zowel Crescendo als Kunst Na Arbeid staan onder de muzikale leiding van Arno Groeneveld. Elpeets Fanfare Korps staat onder leiding van Erik van de Kolk.

Op een muziekconcours worden deze orkesten individueel beoordeeld op hun muzikale kunnen. Een gemiddeld orkest is toch zeker een half jaar bezig met de voorbereidingen om de muziekstukken die gespeeld gaan worden tot in de finesses uit te diepen. Zowel dirigenten als muzikanten willen op topniveau presteren. Daarom is er deze avond een professioneel jurylid aanwezig om de orkesten te beoordelen en te adviseren. Wanneer men op een muziekconcours bovengemiddeld goed presteert maakt men kans om uitgenodigd te worden voor een top-concours of zelfs het Wereld Muziek Concours dat iedere 4 jaar in Kerkrade plaatsvindt.

Zowel Crescendo als de andere twee orkesten brengen vier werken ten gehore deze avond. Drie van deze werken zullen ook daadwerkelijk op het concours gespeeld worden. Om de avond spectaculair af te sluiten worden alle drie de orkesten samengevoegd tot één groot orkest. Een bijzonder fenomeen dat niet vaak gebeurt. Kortom kunt u, als muziekliefhebber, deze avond niet aan u voorbij laten gaan.

Het concert vindt plaats op 7 november in het Trefpunt te Voorthuizen en start om 20.00 uur zaal open 19.30 uur. De toegang is gratis.

Zie ook:
Programma Try Out
Muzikanten bundelen krachten in Voorthuizen


Locatie

Locatie:
't Trefpunt
Straat:
Roelenengweg 25
Postcode:
3781 BA
Plaats:
Voorthuizen
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands