Nederlandse Kampioens Wedstrijd Podium

Titel:
Nederlandse Kampioens Wedstrijd Podium
Wanneer:
03-02-2007
Locatie:
Theater De Storm - Winterswijk, Gelderland
Categorie:
Archief

Omschrijving

Vrij en Blij behaalt eerste prijs

Malletband Vrij en Blij uit Hierden heeft zaterdag 3 februari met succes deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenswedstrijden voor Podiumorkesten. Zij behaalde met 85 punten een eerste prijs.

Deze kampioenswedstrijden werden georganiseerd door de drie muziekbonden van heel Nederland, nl. FKM, KNFM en NFCM. Het werd gehouden in schouwburg DE STORM in Winterswijk. Vrij en Blij had zich vorig jaar oktober geplaatst voor deelname aan deze wedstrijden. Toen behaalden zij op een concours van de NFCM 90,7 punten en werden daarmee dagwinnaar.

Vrij en Blij staat sinds twee jaar onder leiding van Rob van Plateringen. Zij hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Ze kwamen uit in de 2e divisie. Als keuze werken werden gespeeld: Introduction, van M. Onstenk en Mi Son van Henk Smit. De verplichte werken waren: Stings of a Thorn en Sciolto Musica beiden van W.B.van Norel. De jury beoordeelde elke optreden op tien onderdelen, o.a. muzikale uitvoering, dynamiek, tempo, techniek, etc. Gemiddeld kreeg Vrij en Blij een 8,5 voor alle onderdelen. Het uiteindelijk punten aantal kwam daardoor uit op 85. Een prima prestatie en goed voor een eerste prijs. De muzikanten van Vrij en Blij vonden het een hele ervaring om aan een wedstrijd op zo'n hoog niveau mee te doen en zijn dan ook zeer verheugd met hetgeen ze gepresteerd hebben. Iedereen had na afloop van het optreden een goed gevoel over de uitvoering van hun optreden. Het gevoel van "lekker gespeeld" te hebben is voor hen erg belangrijk.

De titel van Nederlands kampioen in de 2e divisie ging naar Drumband Koninklijke Harmonie Concordia uit Panningen. Zij behaalde het ongelooflijke aantal van 94,75 punten.

Zie ook:
Foto's


Locatie

Locatie:
Theater De Storm
Straat:
Haitsma Mulierweg 11
Postcode:
7101 BX
Plaats:
Winterswijk
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands