Paaszangdienst

Titel:
Paaszangdienst
Wanneer:
17-04-2006
Locatie:
Grote Kerk - Harderwijk, Gelderland
Categorie:
Archief

Omschrijving

Muzikale zangdienst in Grote Kerk

HARDERWIJK - Op maandag 17 april a.s. houdt de Hervormde Gemeente Harderwijk een paaszangdienst in de Grote Kerk. Aan deze dienst zal medewerking worden verleend door muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Hierden. De dienst begint om 9:30 uur en iedereen is van harte welkom.

Komende 2e Paasdag, 17 april, zal de Hervormde Gemeente Harderwijk, zoals de laatste jaren gebruikelijk, een zangdienst houden in de Grote Kerk. Bij wijze van afwisseling is ditmaal geen koor uitgenodigd voor deze zangdienst, maar het fanfare-orkest van muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Hierden. Dit orkest, dat nu zo'n 1,5 jaar onder leiding staat van dirigent Jan Schoonhoven uit Elburg, verleent regelmatig medewerking aan (zang)diensten in de Dorpskerk in Hierden, naar volle tevredenheid van de kerkenraad en de gemeente aldaar. Voor het eerst sinds lange tijd zal de Hierdense muziekvereniging, waarvan overigens bijna 40% van de leden in Harderwijk woont, dus nu ook in een Harderwijkse kerk te beluisteren zijn.

In deze paaszangdienst is er uiteraard volop de gelegenheid om samen bekende Paasliederen, zoals 'Daar juicht een toon' en 'U zij de Glorie' te zingen. Een aantal liederen zal worden begeleid door het orkest, terwijl organist Luuk Bruinink een aantal andere liederen zal begeleiden op het bekende Bätz-orgel. De beide liederen aan het begin en het einde van de dienst zullen gezamenlijk worden begeleid door orkest en orgel, hetgeen ongetwijfeld zeer fraai zal klinken. Naast het begeleiden van de samenzang zal Kunst na Arbeid in deze dienst bewerkingen laten horen van 'Kroont Hem met Gouden Kroon' en 'Psalm 150'. Verder zal er in deze dienst door ds. Ron van der Spoel een meditatie worden gehouden over die eerste paasontmoeting: Maria ziet Jezus en denkt 'het is de hovenier'. Aangezien ds. Van der Spoel dinsdag 18 april voor 2 maanden met zijn gezin voor studiedoeleinden naar Amerika vertrekt, is dit voorlopig de laatste keer dat hij in Harderwijk te horen is. De volledige liturgie van deze zangdienst is te vinden op de website van de muziekvereniging.

De dienst begint om 9:30 uur, maar vanaf ongeveer 9:15 uur zal Kunst na Arbeid een aantal koralen spelen. Tijdens de dienst is er een crèche in de Wheme (naast de Grote Kerk) voor kinderen t/m de kleuterleeftijd. Na afloop van de dienst, die een goed uur zal duren, is er in de Wheme ook nog gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie, thee of limonade. Iedereen is van harte welkom om deze dienst bij te wonen.

Zie ook:
Liturgie Paaszangdienst


Locatie

Locatie:
Grote Kerk
Straat:
Kerkplein 1
Postcode:
3841 EC
Plaats:
Harderwijk
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands