Wereld Muziek Concours - Vrij en Blij

Titel:
Wereld Muziek Concours - Vrij en Blij
Wanneer:
16-07-2005
Locatie:
Parkstad Limburg Stadion - Kerkrade, Limburg
Categorie:
Archief

Omschrijving

Malletband Vrij en Blij tevreden met zilver

De afmars van Vrij en Blij tijdens het WMC in Kerkrade.Malletband Vrij en Blij uit Hierden heeft zaterdag 16 juli in Kerkrade deelgenomen aan de marswedstrijd van het Wereld Muziek Concours. De malletband mocht voor de eerste keer deelnemen en het was voor iedereen een overweldigende ervaring. Met 79,50 punten werd een zilveren medaille behaald. Jammer genoeg net geen goud, hiervoor zijn minstens 80 punten nodig.

De leden van Vrij en Blij en hun supporters zaten zaterdagmorgen al om 6 uur in de bus richting Kerkrade. Na een voorspoedige reis kwam het gezelschap rond half 9 aan in Geleen. Hier was gelegenheid om een consumptie te nuttigen. Tevens werd er op het sportveld een generale repetitie gehouden. Onder een strak blauwe hemel en een stralende zon werden de laatste aanwijzingen gegeven en werd er voor de laastste keer geoefend. Daarna weer de bus in op weg naar het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Rond elf uur stond de bus op z'n plek. Vervolgens toch nog even iets eten, ondanks de zenuwen, voordat het uniform aangetrokken moest worden.

Om 12 uur was de start van de marswedstrijden en Vrij en blij stond voor 13.10 uur gepland. Door enige verschuivingen was de Malletband al om 12.50 aan de beurt, scheelde weer een poosje wachten in het toch wel erg warme uniform. Als je als vereniging voor het eerst het stadion in marcheert gieren de zenuwen door het lijf. Zodra je bij de startstreep staat kun je nog maar één ding doen; je uiterste best. Dat deden de leden van Vrij en Blij zeer zeker. Onder leiding van tamboermaître Henk Jans werd het verplichte stratenparcours gelopen. De marsen "Yorktown Blues" en "Break Out" van Jan Schipper werden naar beste kunnen gespeeld. Hier was ook hard op gerepeteerd onder leiding van instructeur Rob van Plateringen. Het marcheren in zo'n groot stadion en het continue applaus van het publiek gaven een enorme kick. De extra luide aanmoedigingen van de eigen supporters waren goed te horen voor de malletbandleden. De supportes zaten allemaal bij elkaar en hadden bijna allemaal een blauw t'shirt van de vereniging aan zodat ze goed te herkennen waren. Na afloop van het optreden volgde de ontlading. Iedereen had zich voor de volle 100 procent ingezet en er viel een hele druk van alle schouders. De leden waren het er over eens dat ze een goede prestatie hadden neergezet en ze niet beter konden. Ook Rob van Plateringen was tevreden over het optreden. Daarna kon men nog naar vele verenigingen uit andere landen kijken.

Rond half 5 begon de finale en kwamen de zenuwen weer boven. Elke deelnemende vereniging mocht op eigen muziek opkomen waarna de cérémonie protocolaire begon. In volgorde van optreden werden de punten bekend gemaakt. De 79,50 punten voor Vrij en Blij uit Nederland werden met gejuich begroet. Iedereen was hier zeer tevreden mee, en het leverde een zilveren medaille op. Toch had menigeen op een half puntje meer gehoopt, vooral omdat iedereen vond dat het tijdens het optreden zo goed ging. Al met al was het een bijzondere ervaring. Ook de jury vond Vrij en Blij een mooi korps maar er moet nog meer "strak gemarcheerd" worden met aandacht voor de onderlinge afstanden en het richtten van de rijen. Om 19 uur werd de terugreis aanvaard. Na wederom een voorspoedige reis was de bus rond 22 uur weer in Hierden. Waarna er een eind kwam aan lange dag met een bijna gouden ervaring.

Zie ook:
Vrij en Blij naar Kerkrade
Foto's


Locatie

Locatie:
Parkstad Limburg Stadion
Straat:
Roda J.C. - Ring 1
Postcode:
6466 NH
Plaats:
Kerkrade
Provincie:
Limburg
Land:
Netherlands