Marsfestival NVMV

Titel:
Marsfestival NVMV
Wanneer:
09-06-2001
Locatie:
Wezep - Wezep, Gelderland
Categorie:
Archief

Omschrijving

Malletband haalt dubbel succes

Vrij en Blij oefenen voor Nederlands DrumakampioenschapHIERDEN - Malletband Vrij en Blij heeft de afgelopen twee zaterdagen weer goede prestaties neergezet. Door twee eerste plaatsen mag de band dit jaar weer deelnemen aan de Nederlandse Drumakampioenschappen.

De Malletband veroverde twee eerste plaatsen op het Noord-Veluws muziekfestival te Wezep en op het Overijssels-Gelders muziekconcours te Neede. De band die in de eerste divisie uitkomt, speelde staande 'Mallet Grove' en als marcherend werk 'Yorktown Blues'. Volgens de jury heeft de Hierdense band 'goede discipline en marsorde en keurig verzorgde kleding'. In oktober mag de Malletband door het resultaat deelnemen aan de Nederlandse Drumakampioenschappen in Zwolle, waar ze hun titel van vorig jaar hopen te prolongeren.

Oefenlokatie

Daar de drumkampioenschappen in een sporthal zijn, is de band al een tijdje op zoek naar een geschikte binnenlokatie. Met de voorbereidingen voor het afgelopen festival en concours had men bij de buitenoefeningen tegenslag gehad.

Op het laatste moment werd het oefenprogramma op de velden van V.V. Hierden afgelast, omdata omwonenden bezwaar maakten tegen geluidsoverlast.

Daardoor week de Hierdense band uit naar voetbalvereniging F.C. Horst en het complex van Bimo Bouw in Ermelo. Malletband Vrij en Blij is voor de nationale kampioenschappen nog op zoek naar een geschikte overdekte oefenruimte. Voor suggesties kan men contact opnemen met J. Jans, telefoon: 422873.

(Bron: Schilders Nieuwsblad, 25 juni 2001)


Locatie

Locatie:
Wezep
Plaats:
Wezep
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands