Het jeugdorkest van Kunst na Arbeid onder leiding van Pier de Jong. (foto: Bram van de Biezen, Het Kontakt)KNA en Vrij en Blij geven voorjaarsconcert

HIERDEN - Malletband Vrij en Blij en het jeugsorkest van Kunst na Arbeid uit Hierden gaven zaterdag hun voorjaarsconcert in het Dorpshuis. Vrij en Blij liet onder leiding van Rob van Plateringen werken horen van onder meer Henk Smit en Sybolt Kamstra. Het jeugdorkest, dat deze avond voor de gelegenheid onder leiding stond van Pier de Jong, speelde onder meer Accidental Blues en The Preacher Man van Jock McKenzie. Ook de 4 leerlingen van Kunst na Arbeid lieten onder leiding van Pier de Jong horen wat ze inmiddels in hun mars hebben. Malletband Caecilia uit Veenendaal verzorgde een gastoptreden.

Tijdens het concert werd Jacqueline Klaassen door voorzitter Henk Hop in het zonnetje gezet, omdat zij inmiddels 25 jaar lid is van de vereniging. Hij speldde haar het zilveren insigne van de NFCM op. Ook voor tamboermaitre en oud-instructeur van de malletband, Henk Jans, had de voorzitter een verrassing. Vanwege zijn tientallen jaren lange inzet voor de vereniging werd hij benoemd tot erelid.